Vlaggetjes kaart

Vandaag wil ik jullie graag weer eens een zelfgemaakte kaart laten zien. Een vlaggetjes kaart om heel precies te zijn. Je ziet ze veel, die vlaggetjes, op kaarten en in art journals en scrapboeken. Je hebt er tegenwoordig ook allerlei materialen voor. Om ze te stempelen en uit te snijden. Maar dat vind ik zo’n onzin. Ik heb gewoon ruitjes geknipt en die dubbel gevouwen en om een stukje touw heen geplakt.

Het kaartje is ietsje kleiner geworden dan een gebruikelijke kaart van 10 x 13 cm. Dat komt omdat ik een stuk cardstock van 13 x 30 cm heb gebruikt. Op die manier kon ik hem vouwen naar een kaart van 10 x 13 cm en bleef er een klein strookje over dat ik tot een trappetje gevouwen heb. Al met al is het een eenvoudige kaart geworden,  maar door de vrolijke kleurtjes ziet het er toch leuk en vrolijk uit.

Omdat er staat: “een fijne dag” kan de kaart eigenlijk voor allerlei gelegenheden verstuurd of gegeven worden. Altijd handig om achter de hand te hebben 😉

 

Zelfgemaakte kaart

 

Ik heb scrap papiertjes gebruikt. Wat stukjes lint en scrapbook letters die ik ooit eens bij de Wibra heb gekocht. Ik heb er met stift wat “confetti” omheen gestippeld. Het was een beetje saai anders. De vlaggetjes zijn dus gewoon uit een restje scrappapier geknipt. Die uitjes heb ik dubbelgevouwen. Ik heb er een stukje dubbelzijdig tape tussen geplakt, zo blijven ze beter om het touwtje heen zitten, tenminste dat hoop ik dan maar.

Ik wens iedereen “een fijne dag” ! en tot de volgende keer maar weer!