Tekenen: donkere huidskleur met copic markers

Deezy Art Drawing

Lang leve het WK voetbal! Momenteel zit ik als een kluizenaar op mijn zolder en doe ik bijna niets anders dan: tekenen, tekenen, tekenen en nog eens tekenen! Soms een beetje knippen, plakken of schrijven, maar meestal tekenen.
En vandaag dacht ik bijmezelf: laat ik eens een gezicht met een donkere huidskleur tekenen en kleuren. Eigenlijk voor de eerste keer dat ik dit doe. Maar hier is het resultaat…

De donkere huidskleur met copic markers

Ik vond het lastig om de verschillende kleuren bruin te gebruiken voor de schaduw. Enfin. De tekening is gemaakt met copic markers. Ik ben niet de persoon die opschrijft welke kleuren bruin ik gebruik, sorry.

Maar wat is nu mijn geheim? Ik probeer en probeer en probeer gewoon. Kijk goed naar foto’s en plaatjes op internet of in tijdschriften. En dan probeer ik het weer. En misschien nog wel een keer. Net zo lang totdat ik tevreden ben.