Tekenen: All the pretty lady’s….

Deezy Art - Illustration - All the pretty lady's

Mensen vragen heel vaak aan mij hoe lang ik al teken. Dat zal iedere tekenaar wel vaak gevraagd worden, denk ik. Ik teken al zeker zo lang als dat ik een potlood vast kan houden.  Ik heb hier een hele doos met tekeningen staan, en daar zitten tekeningen en schilderwerkjes in vanaf toen ik een jaar of 9 was.  Ook wordt vaak gevraagd of ik vaak oefen. En oefenen doe ik heel vaak. Bijna iedere dag. Tussen de bedrijven door of ook soms wel eens onder het televisie kijken.

Soms dan kijk ik wel eens televisie. Ja echt waar hoor! Maar naast mijn stoel heb ik altijd wel wat te knutselen, haken of tekenen liggen. Bijvoorbeeld een klein schetsboekje. Daar maak ik dan kleine tekeningen in. En tijdens de wereldkampioenschappen voetbal 2014 heb ik een heleboel tekeningen gemaakt. Ik vind het nou eenmaal heerlijk om chibi’s en fantasie figuren te tekenen. Vaak teken ik dingen na uit het Nickelodeon magazine of uit een boek van de bibliotheek. Dat geeft niets, want het gaat puur om het oefenen. Onderstaande tekeningen heb ik gemaakt tussen het televisie kijken door….

Deezy Art - all the pretty ladys....
Deezy Art – all the pretty ladys….

Ik ben altijd gefascineerd geweest door:  het midden-oosten. Chinees, Japans, Marokkans of Indiaase invloeden: altijd weer een bron van inspiratie!

Sometimes they are not pretty at all....
Sometimes they are not so pretty at all….

Kleine poppetjes met hele grote ogen en grappige kleertjes aan. Zijn ook altijd weer leuk om na te tekenen. Deezy Art - Art 101 - 00014 En zeemeerminnen natuurlijk. Ik ben dol op zeemeerminnen.Deezy Art - Art 101 - 00013Ook de Disney prinsessen mogen niet vergeten worden natuurlijk. Disney prinsessen lijken heel erg gemakkelijk om na te tekenen, maar ik kan je verklappen dat ik dat zelf vies tegen vind vallen!

Ugly but then again not...
Ugly but then again not…

En sommige tekeningen of schetsjes zijn mooi en de andere minder mooi. Maar ik leer er altijd wel weer wat van.

Manga's I looooooove drawing manga's
Manga’s I looooooove drawing manga’s

Deze laatste tekening is een oefening uit het mangaboek. Een heel karwei alle lintjes en strikjes en franjes. Denk dat ze het goed zou doen op een leuke kaart, maar ik heb haar getekend op een slechte kwaliteit papier, dus dat gaat hem dan helaas niet worden.

Deezy Art - Illustration - All the pretty lady's
Deezy Art – Illustration – All the pretty lady’s

En natuurlijk niet te vergeten de meisjes met de grote ogen. Naar mate ik meer figuren en hoofden ga tekenen, worden toch automatisch de ogen ook wat realistischer. Dat gebeurt automatisch eigenlijk, zonder dat dit echt mijn doel is. Achteraf is het altijd leuk om terug te bladeren door al die tekeningen (ik gooi natuurlijk nooit wat weg) . Dan kun je goed zien hoe je tekenvaardigheden vorderen!