Deezy Art Sneeuwpop van sokken knutselen

Sneeuwpop van sokken knutselen

Snoezige baby-sokjes, wat moet je ermee?

Ik was het al een hele tijd van plan: een sneeuwpop van sokken knutselen. En op een mooie rustige dag liep ik weer eens bij de Action en zag ik daar ineens super leuke snoezige baby sokjes liggen. Maar ja, ik heb geen baby meer. Zeker geen een die roze sokjes aan wil! Maar ik had wel in een keer ontzettende zin om die sneeuwpoppetjes nu echt eens een keertje te gaan maken!

Deezy Art Sneeuwpop van sokken knutselen

Spierwitte sportsokken

Ik heb geen oude sokken gebruikt. Ik heb meteen maar een paar goedkope spierwitte sportsokken meegenomen. Je weetwel, die waar je teennagels in blijven hangen. Brrrr. Maar daar gaat deze post niet over natuurlijk. Nee we hebben het nog steeds over “Snoezige sneeuwmannen van sokken knutselen”. Beloofd, echt waar.

Deezy Art Sneeuwpop van sokken knutselen

Ik heb hobby spullen in overvloed, dacht ik…

Enfin. Ik heb dus een paar spierwitte sportsokken, roze schattige babysokjes, een zak rijst en een doos elastiekjes aangeschaft. Ik heb hier hobby spullen in overvloed maar een elastiekje was in het hele huis niet meer te vinden. Wel had ik genoeg glimmende plakkertjes, wat lintjes en knoopjes die ik bij elkaar heb gezocht. En natuurlijk lijm.

Deezy Art Sneeuwpop van sokken knutselen

Beetje luie knutselaar ben ik wel

Je kan je lijmpistool gebruiken, maar als je een beetje lui bent (net als ik) en geen zin hebt om je hele hebben en houden voor dit kleine knutsel projectje bij elkaar te zetten… OF je werkt met kleine kindertjes en je hebt geen behoefte aan dat zij hun kleine vingertjes branden OF je werkt met dementerende bejaarden en je bent bang dat zij met het lijmpistool de verpleging op het toillet gaan vastplakken: dan gebruik je andere lijm. Bijvoorbeeld: alles lijm maar3d kit werkt ook erg goed. Als het maar plakt. Want geloof me, die sneeuwpoppen hoeven echt niet afgewassen te worden. Dus je kunt allerlei soorten lijm gebruiken, als het maar plakt en het liefst geen heftige vlekken achterlaat. Ik had nog een bruine bonen pot over dus daar heb ik de rijst in gedaan, sok erover geschoven en klaar was klara weer eens.

Deezy Art Sneeuwpop van sokken knutselen

Klaar is Klara!

De snoezige sneeuwmannen zijn supersnel klaar! Tenminste, wanneer je zelf een beetje handige crea-bea bent, dan heb je binnen een half uur, drie sneeuwpoppen in elkaar gezet! Dat betekent natuurlijk nog niet dat je dit  met je kleine kinderen, je demente buurvrouw of de volledige wijkvereniging nog net even voor de kerstbrunch voor elkaar gaat krijgen. Nee, dan moet je er wel wat meer tijd voor uit trekken. Maar, tenzij je echt mensen met geen handen of twee linkerhanden en ook nog het rechteroog in de linkerbroekzak bij je aan de knutseltafel hebt zitten, kun je er gerust wel een uurtje voor een sneeuwpop voor uittrekken.

Deezy Art Sneeuwpop van sokken knutselen

Zelf ook leuke kerstmannen knutselen?

Je vindt het volledige project inclusief een stap voor stap tutorial hier in mijn post “5 supergemakkelijke kerstknutsels om zelf te maken”. Dat waren projectjes die ik op pinterest heb verzameld.  Daar vind je ook een ton aan andere kerstknutsels voor kleine en grote mensen!

Veel knutselplezier!

%d bloggers liken dit: