pop haken en breien van restjes wol en katoen

Pop haken en breien van restjes wol en katoen

pop haken en breien van restjes wol en katoenIn mijn blogpost Dolletjes schreef ik al dat ik nog een pop wilde gaan maken. Met veel vreugde kan ik nu meedelen dat onlangs Rosa is geboren.

Ik heb haar op mijn werk gemaakt. De cliënten hebben haar die naam gegeven. Nou ja, eigenlijk heet ze Roosje. Maar dat vindt ze zelf te gewoontjes. Want Roosje is met haar mooie gehaakte stola een echte dame!

De pop is helemaal gebreid, behalve haar jurkje en haar omslagdoek. Haar flitsende mallot is meteen aan haar lijfje gebreid.
En het gezichtje, de ogen en haar mond, is van vilt. Haar haren zijn van een oude knot wol gemaakt. Zo een knot waar iedereen hopeloos van raakte. Omdat niemand er eigenlijk wat mee kon.

De oogjes heb ik eerst op vilt uitgetekend en met acryl verf bijgewerkt. Ik had een en ander nog willen afwerken met borduursteekies. Maar door de acryl en de lijm, is het vilt zo hard geworden, dat er met een naald niet doorheen te komen is.

Het patroon komt uit een boekje van de Zeeman! Heel leuk. Het is gemakkelijk te breien. Het jurkje heb ik gehaakt en zelf bedacht. De stola is het begin van een heuze echte stola. Alleen heb ik het dan maar 4 toeren of zo gehaakt. En ik heb er natuurlijk wel franjes aan gemaakt.

pop haken en breien van restjes wol en katoen

pop haken en breien van restjes wol en katoen

pop haken en breien van restjes wol en katoen

%d bloggers liken dit: