Oorbellen maken

Deezy Art sieraden maken

Mijn hele tong zit vol met blaren! Niet van de hete soep, maar ik heb blaren op mijn tong van het oorbellen maken! Het is een ge-tel en gepuzzel met kraaltjes vaak zo groot als een rijstekorreltje. Maar ik vind ze zo leuk hè die bonte oorbellen met die kleine kraaltjes. En of ze ook leuk zijn om te maken? Ja natuurlijk is dat leuk! Die blaren neem ik wel op de koop toe!

Deezy Art sieraden maken

Dank zij Pinterest kwam ik op de website van Beads Magic terecht. Ik zag het ene paar leuke oorbellen na het andere verschijnen. Ik ben zelf helemaal fan van die bonte Bohemian / Gypsy/ Bollywood style oorbellen met veel kralen en tierelantijntjes. Op een gegeven moment moest ik het gewoon uitproberen of ik zelf ook van dit soort oorbellen kan maken en ik ben dus aan de slag gegaan.

Deezy Art zelfgemaakte oorbellen

Nou is dat eigenlijk helemaal niet iets voor mij al dat tellen en dat uitrekenen. Net als met borduren, ben ik ook niet echt fan van. Maar dit werkt toch wel verslavend. Ben het gaan uitproberen met kleine kraaltjes die ik nog had liggen. Niet echt de allermooiste. Ook niet echt slim om te doen eigenlijk, want de kralen moeten het liefst allemaal wel een beetje dezelfde vorm hebben. Hele goedkope kraaltjes hebben dat niet altijd, dus na drie keer een scheef paar oorbellen geregen te hebben, weet je wel dat je van te voren er het best aan doet om alle kraaltjes een klein beetje uit te pluizen dat ze dezelfde grote hebben, alvorens je je de blaren op de tong gaat rijgen.

Deezy Art zelfgemaakte oorbellen

Ook heb ik uiteindelijk speciale beading-naalden gekocht. Ik dacht dat ik alle soorten naalden wel in huis had, maar niets blijkt weer minder waar natuurlijk. Beading-naalden zijn heel lang en heel dun en die kun je in allerlei bochten wringen. Dat is handig met het door de oorbellen heen rijgen. Dat scheelt me ook weer een paar extra blaren. Want in het begin is het echt wel een beetje lastig.

Deezy Art zelfgemaakte oorbellen

Maar aldoende leert men. Inmiddels heb ik er al weer aardig wat oorbellen gemaakt. Voor een verjaardag en voor een vriendinnetje. Altijd leuk toch? En voor mezelf natuurlijk.

Ook leuk om te lezen: