Mooi Ietje Fietje

Deezy Art - Ietje Fietje

Ik moest even over een naam nadenken. Want alle poppetjes krijgen een naam. Dus ook deze.  En  toen ik vanavond boven kwam op mijn hobby-zolder, toen schoot het mij ineens een oud kinderliedje te binnen:

“Mooi Ietje Fietje trek je baljurk aan, dan kunnen we samen naar het bal toegaan, nee meneer, dank u zeer, de Polka is geen mode meer…”

Deezy Art - Mooi Ietje Fietje
Deezy Art – Mooi Ietje Fietje

Ik heb haar met veel liefde gemaakt. Zo veel liefde, dat ik het wel een foto shoot waard vond toen zij eenmaal af was.

Deezy Art - Mooi Ietje Fietje
Deezy Art – Mooi Ietje Fietje

Deezy Art - Mooi Ietje Fietje
Deezy Art – Mooi Ietje Fietje

Eigenlijk ben ik eraan begonnen als een soort van een probeersel met een oud t-shirt! Gewoon om even uit te proberen of het wel te doen is, van die hele Ienie Mienie popjes te maken. Nu,  ik kan je verklappen:

Het is echt bijna niet te doen!

Maar wel ontzettend leuk om te doen, dat weer wel natuurlijk. Het moeilijkste vond ik toch echt het jurkje. De pruik, of liever gezegd een restantje bolletje wol op haar hoofdje, weer een makkie!

Maar… lang leve de plakzoom!

Ietje is namelijk niet zo groot. Zo’n centimeter of 11. En om daar een mooi passend jurkje voor te maken… Maar: Hoera voor de plakzoom! En gelukkig hebben we de kantjes nog. En die kantjes en het strikje maken het natuurlijk helemaal tot een prinsessen-jurk.

 

Deezy Art - Mooi Ietje Fietje
Deezy Art – Mooi Ietje Fietje

Schattig

Ze is zo schattig geworden, dat ik er echt helemaal trots op ben. Maar dat ben ik natuurlijk ook op Ollie en Pollie!

En zo kwam ze dus aan haar mooie naam. Ik hoop alleen dat het ik het liedje nog uit mijn hoofd krijg….

Mooi Ietje Fietje trek je baljurk aan, dan kunnen we samen naar het bal toegaan, nee meneer, dank u zeer, de Polka is geen mode meer… Bovendien zoek ik een man, die mij de polka leren kan!

 

2 gedachten over “Mooi Ietje Fietje”

  1. Wat een werk maar heel leuk!
    Het eind van het liedje is nog:
    Bovendien heb ik een man,
    Die mij de polka leren kan.

Reacties zijn gesloten.