Deezy Art kleine zeemeermin kaart 00004

Mijn Olaf geheim en andere onthullingen

Mijn nichtje zit sinds kort op een showballet en binnenkort heeft ze haar eerste optreden! En toen ik van de week op haar verjaardagsfeest was, werden mijn familie en ik verrast met een privé optreden. Maar liefst 2 dansjes ging ze voor ons doen. Eerst huppelde de Kleine Zeemeermin door de kamer en daarna trippelde Olaf de sneeuwman uit Frozen “levensecht” voor onze neus heen en weer. Echt schattig om te zien natuurlijk en niet van echt te onderscheiden 😉

Levensecht en gehuppel van hoog niveau!

Nu was ik natuurlijk al van plan om haar te verrassen met een extra mooie kaart voor haar 8e verjaardag. En voor “grote” kleine nichtjes is altijd wel wat leuks te verzinnen. Vooral voor die van mij, want die vindt alles mooi. En helemaal als het door tante Deezy is gemaakt. Maar toen ik haar zo bloedserieus door de kamer zag heen huppelen, wist ik natuurlijk meteen dat ik een kaart moest maken waarop EN de Kleine Zeemeermin staat EN Olaf!

Mijn Olaf geheim

Plaatjes van Ariël zijn niet zo moeilijk te vinden en van Olaf natuurlijk ook niet. Ik kon weer eens niet kiezen en bovendien als je zelf gaat printen worden de kleuren toch niet helemaal zo mooi als dat je verwacht had. Dus, wat heb ik nu gedaan? Ik heb een kleurplaat van de Kleine Zeemeermin opgezocht en die heb ik op karton gezet. Ik had hem natuurlijk ook in kaartformaat kunnen uitprinten, maar ach ik vind ze zo leuk om te tekenen die Disney prinsessen! Bovendien wilde ik ze ook met mijn alcohol markers inkleuren, dus ik wilde het graag op stevig karton dat geschikt is tegen een stootje en alcohol markers. Olaf is helemaal makkelijk om na te tekenen natuurlijk. En als je daar een beetje hulp bij nodig hebt, moet je echt ff op youtube kijken. (Ik zal jullie een geheim verklappen: ik had echt geen flauw idee wie Olaf was! Ik dacht een of andere prins of zo. Nee is het een sneeuwpop! “Nou dat had ik jou wel kunnen vertellen” roept mijn eigen bloedje. Maar ja, zeemeerminnen en sneeuwpoppen die dansend door het leven gaan zijn natuurlijk geen dagelijkse onderwerpen hier aan de eettafel. Maar goed, weer wat geleerd!)

Mensch, doe eens gek

Want zeg nou zelf, zo’n standaard zelfgemaakte kaart is toch eigenlijk helemaal niks aan! “Mensch, durf je uit te leven!” Ik ben nou eenmaal een gek mens, helemaal wat kaarten maken betreft. Alhoewel ik al die prachtige voorbeeld kaarten op de diverse websites en blogs en boekjes echt schitterend en prachtig vind, ik zelf het toch leuk vind om er altijd weer mijn eigen draai aan te geven. En zo ook met deze kaart natuurlijk. En ik vind niks leuker dan “de kerstslinger dies” te gebruiken als zeewier, om zo maar eens een voorbeeld te noemen! Volgens mij is die “stansmal”van Marianne Design, maar dat weet ik eigenlijk niet helemaal zeker meer. Het achtergrond papiertje wel. Dat komt van een Eline papier blok. Eigenlijk is het een lente papiertje, maar dat doet het uitstekend als onderzee-achtergrond-papkier. En de achtergrond van Olaf komt van een restje dat ik nog had, maar wat er mooi bij kleurde.

Nog meer onthullingen

Ik heb ook nog een overdosis aan alfabet letters in een map zitten ( Nog een onthulling: dit is ook weer zo’n rare tik van mij: “alfabet letters”, kan ik ook altijd gebruiken. Ik gebruik ze alleen nooit, dus ik heb een overschot aan letters in huis!) En dat moeten we gewoon lekker gebruiken hè, al die knutselvoorraden die we maar laten liggen!, toch??! Al die verschillende letters staan trouwens leuk op deze kaart.

Het lijkt wel een film

Ik moest de kaart natuurlijk tussendoor even aan mijn zussen showen en dus maakte ik een filmpje en appte het, tegen beter weten in, de weide wereld in. Nou ja, jullie moeten zelf maar beoordelen wat je ervan vindt 🙂

Een happy end

Nou ik denk dat mijn nichtje een prachtig optreden gaat krijgen en een hele mooie “echte” verjaardag. En dan hopen we maar weer dat deze kaart daar een beetje toe bijdraagt!

Jullie bedankt voor je bezoek weer en tot een volgende keer!

%d bloggers liken dit: