Knutselen met ijslollie stokjes

Deezy Art - Makkelijke knutsels met ijslollie stokjes

Deezy Art - Makkelijke knutsels met ijslollie stokjes

Weer zo’n leuk en gemakkelijk project dat je met kinderen, met ouderen, met zwakkeren of linkshandigen kunt maken. Of je maakt het gewoon voor jezelf. Bij mij staat de hele hobbykamer vol met dit soort knutsels. Gewoon als je even lekker bezig wilt zijn.

Hoe maak je ze? Je neemt een blik. (Ik ben nog steeds niet gestopt….) En je neemt een zak ijslollie stokjes. Je kunt ze kopen bij de Wibra of de Action of bij de duurdere hobby winkels. Je neemt een alleslijm (Action) en je neemt wat sierkantjes, bloemetjes en allerlei andere frutsels waar je leuk mee kunt versieren.

En dan ga je plakken Het is het mooiste als de stokjes precies de lengte van je pot of blik of doos hebben. Zo niet, dan moet je gaan snijden en dan is dit project misschien minder interessant voor de (nog) iets minder handigen onder ons.

Goed, als alle ijslollie stokjes verwerkt zijn, laat je de lijm goed drogen. En dan doe je er een leuk lintje om met een leuke strik of een bloemetje of een labeltje.

Op de ouderen kliniek waren vooral de mannen blij met dit project. Zo werden er ook sieraden doosjes en memoblokjes geknutseld (waar ik helaas geen foto van heb!)

Deezy Art - Makkelijke knutsels met ijslollie stokjes