Kaarten maken: Shabby Chic of Vintage!!!!

Deezy Art shabby chic vintage kaart

Alhoewel het niet helemaal mijn stijl is, vind ik ze wel heel mooi: de shabby chic of vintage kaarten! Mooi is eigenlijk zacht uitgedrukt, ik vind ze prachtig. Soms dan zie je kaarten voorbij komen, en wetend wat voor werk het kan zijn, denk ik dat aan sommige van die prachtige kaarten echt heel wat uurtjes werk besteed is!

Enfin, al glurende naar al dat moois op internet, kwam ik op het blog van Duymelot Design Team terecht. En ook daar is een leuke challenge aan de gang: een shabby chic of vintage kaart maken! Eerst dacht ik, “zou ik dat nou wel doen…” Want nogmaals, het is niet helemaal mijn ding. Maar ach, verandering van spijs doet eten zegt men… Dus huppetee, ik besloot toch om eens een keer eens heel wat anders te doen.

Deezy Art shabby chic vintage kaart

Wat ik vooral altijd heel knap vind, is hoe men die bloemetjes weet te arrangeren op zo’n kaart. Dat op zicht is al een hele kunst, vind ik. En iedereen die mij en mijn hobbykamer een beetje kent, weet dat ik zo ongeveer een beetje omkom in de bloemetjes. Ik dacht dan ook dat dat niet zo’n probleem zou worden, het vinden van bloemetjes. Maar laat ik nou alle kleuren bloemetjes hebben, behalve paarse! Ja echt he! Niet te geloven bijna, maar echt waar! Witte en gele bloemetjes, staan er natuurlijk ook mooi bij, maar toen werd het geheel toch weer heel anders dan dat ik in mijn hoofd had. En ik kon het niet laten om er uiteiendelijk een klein knalrose roosje bij te doen. Een tikkeltje eigenwijs mag toch wel?!
En het werd ook eens tijd om mijn “double do XL” uit het vet te halen. Ik doe eigenlijk nooit wat met het apparaat, zonde natuurlijk. Maar ik vind de “dies” ook zo verschrikkelijk duur, maar daar hebben we het nu niet over. Want bij deze kaart het ik gebruik gemaakt van een embossing sjabloon met bloemen. De stempel had ik ook nog liggen; een Jugendstil stempel een van Marij Rahder.

Enfin, dit is dus mijn kaart geworden:

Deezy Art shabby chic vintage kaart

Heel wat anders dan anders en ook weer leuk om te doen. Dus ik ben weer een tevreden mens en heb mijn dagelijkse dosis vitaminen-freubel dan ook weer ruimschoots binnen gekregen!