Ik lig op mijn kussen stil te dromen…

Deezy Art - coloured crochet circels

Onze woonkamer was weer eens toe aan een kleine woonkamer make over. Je kent dat wel: vaasje hier vervangen en kleedje daar tevoorschijn toveren. Kleine inspanning, met groots resultaat. Zo had ik dus twee kussens op de bank liggen en die zagen er echt niet meer uit. Een en al armoe!
Dus ik ben eens gaan rondsnuffelen op mijn Pinterestborden en ik zag ineens twee vogeltjes. Nou ben ik niet zo dol op vogeltjes, op echte vogeltjes dan. Maar hoe deze vogeltjes gehaakt waren, vond ik echt helemaal geweldig. En zo doende kwam ik op het idee om voor mijn oude versleten kussens, circels te haken in allerlei leuke kleurtjes en daarmee de kussens op te pipmen. Ik heb de circels gehaakt met borduurgaren. Want katoen of wol dat werd echt veel te grof en dan gaat het hele effect weg.

Deezy Art - coloured crochet circels
Deezy Art – De gehaakte circels op de kussens

Huiskamer make-over

Niet alleen de woonkamer was toe aan een kleine make over. De kussens waren toe aan een hele grote make-over. De knoopjes vielen eraf en de draadjes lieten los. Hele kamer vol met lovertjes, enfin. Via Pinterest kwam ik op het blog: Attic 24 terecht. Een mooi blog met een heleboel mooie dingen en ook nog een paar mooie foto-tutorials met haakpatronen. Heel erg inspirerend allemaal.

Prachtige haakpatronen op Attic24!
Prachtige haakpatronen op Attic24!

Veel materiaal had ik niet nodig voor deze circeltjes, zoals ik al zei: gewoon wat restjes borduurdraad. En een hele fijne haaknaald natuurlijk!

Het patroon is heel simpel maar het effect des te groter. Het is een hele make-over geworden. Het lijkt wel alsof er ik weet niet wat gebeurd is!

Deezy Art - the pillows before the make-over
Het was echt nodig die kleine woonkamer make over!

 

Herken je dit? Ik was druk bezig te zoeken naar een goede titel voor mijn blogpost en het enige wat in mijn hoofd zat wat het liedje: “Ik lig op mijn kussen, stil te dromen”! En het bleef meteen voor de hele dag in mijn hoofd zitten! Echt irritant! Maar omdat ik graag alles met jullie wil delen, mogen jullie fijn met mij meezingen de rest van de dag: