Huisjes knutselen van klei

Via Youtube kwam ik terecht op het kanaal van “Typisch Mama”. Zij heeft een heel leuk filmpje hoe ze laat zien hoe je kabouterhuisjes met zelfdrogende klei kunt knutselen. Ik was meteen helemaal dolenthousiast en heb het bij ons in de groep meteen geprobeerd met de mensen. Het is lekker knutselen geblazen, maar voor de meeste mensen goed te doen. Ik heb de zelfdrogende knutselklei van de Action gebruikt. Die vind je niet bij de volwassen knutselspullen, maar bij de kinderknutselspullen.

Je legt laagjes klei over een potje heen. (Dat wordt weer bruine bonen eten van de week!) Verder heb ik de daken gevormd met wat zilverfolie. Beetje kneden in de goede vorm en de klei erdan over heen plakken. Ik heb alles geverfd met acrylverf. Het beetje “ouderwetse” effect, krijg je door met een hele droge kwast en piepklein beetje verf over een 1e laag verf heen te gaan. Vooral niet teveel verf gebruiken dan. Maar goed, het filmpje van “Typisch Mama” laat verder precies zien hoe je het doen moet.

De mensen mogen hem natuurlijk zelf maken zoals ze willen. En de paddestoelen met rood en witte stippen zijn dan ook hartstikke leuk geworden!

%d bloggers liken dit: