Spook van de opera

Het spookt hier op zolder…

Het spookt hier op zolder en niet zo’n klein beetje ook!

Terwijl ik lekker achter mijn laptopje zit en buiten de wind langs het zolderraam woeit, kom ik op  een mijn favoriete kaartenmaakblog’s (of is het bloggen?) terecht. Namelijk die van Kristina Werner. Helemaal in trance van de ontzettend leuke Halloween kaarten die zij heeft gemaakt, besluipt mij het akelige gevoel dat ik ook weer bevangen wordt door het Halloween virus…

Deze is helemaal op het idee gebracht door Kristina Werner
Deze is helemaal op het idee gebracht door Kristina Werner

Zo gezegd, zo gedaan natuurlijk. Ik heb die stempels niet hoor, die Kristina heeft gebruikt. Ik heb mijn spoken  zelf getekend met een zwarte stift en vervolgens een beetje ingekleurd met wat grijstintjes. (Nou was dat artistiek gezien, niet zo’n enorme uitdaging…) Ik heb ook geen embossingpoeder of iets dergelijks gebruikt, maar gewoon met een witte stift het spinnenweb aan de ene kant van het transparant papier getekend en met zwarte stift een spin aan de andere kant.

Spook van de opera
Een groot spookt waart hier ook rond….

Blijkbaar is de zolder een goed spook-klimaat, want het ene spook na de andere schoot uit mijn pen.,,uh stift. De een nog groter dan de andere. En eenmaal bevangen door dit spook-lot, zat ik ineens met een heleboel spoken opgeschept!

Ondertussen werd ik gekweld door de herinnering dat mijn vader mijn twee zusjes en mij, vroeger wel eens “spoken van de opera” noemde. Alsof dat nog niet genoeg was, schoot ook meteen dat lied door mijn hoofd: “Het spookt hier in de opera het spookt…”

De spoken van de opera...
De spoken van de opera…

Tja, behoorlijk spook-achtig allemaal! De rillingen lopen er nog van over mijn rug!

Spook van de opera

 

PS Ik heb de spoken kaarten allemaal naar mijn winkeltje verbannen!

%d bloggers liken dit: