handgemaakte kaart Deezy Art

Zelf kaarten maken: Heerlijk weer dat lente weer!

Heerlijk weer dat lente weer!

Het is nog wel een beetje frisjes, vind ik. Ik had van de week enthousiast een t-shirt aangetrokken, maar daar ben ik snel van teruggekomen. Echt een vergissing. Ondanks dat het zonnetje al flink haar best doet. Het zal de ouderdom wel zijn, denk ik. De tuin heeft er bij ons nog niet zo heel veel zin in. Maar wij hebben een tuin op het noorden, dus dan duurt het wat langer voordat de zon er goed in te voorschijn komt. Meestal staat het ook ineens weer helemaal vol met knop en blad. We hebben er alle drie zin in, in het warmere weer. Terwijl we toch eigenlijk helemaal niets te klagen hebben gehad van de winter. Het voordeel is dan wel weer dat ik mij niet zo heel erg schuldig hoef te voelen dat ik in mijn hok aan het freubelen ben.

Lentekriebels

Enfin. Vol met lente kriebels dus, ben ik weer eens aan de slag gegaan en heb dit keer weer eens een paar kaarten gaan maken. Een hele tijd geleden al, had ik wat tekeningetjes van gezellige vogeltjes en bloemetjes gemaakt met aquarelverf en copic markers en eigenlijk vond ik ze te leuk geworden om maar ergens in een hoekje te laten liggen.

Ik heb ze vandaag dus verwerkt in mijn kaarten en opgeplakt. Al dan wel of niet afgewerkt met wat leuke frutsels, stempels en papiertjes.

handgemaakte wenskaarten Deezy Art

Een fijne dag toegewenst

Deze tekststempels heb ik volgens mij ooit een keertje gekocht bij de witte boekenwinkel. Het is een hele set met allemaal Nederlandse teksten en weer eens wat anders dan “van harte gefeliciteerd met je verjaardag”. De rare vogel is door mijzelf getekend en ingekleurd met aquarel verf. De vleugels zijn nog na gedoodeld met witte gel pen. Wat restjes scrappapier natuurlijk op de achtergrond en een simpele tag met een strikje erdoor van wat touw.

handgemaakte-wenskaart-deezy-art-004

Je hebt het verdiend

Of deze stempel bijvoorbeeld: “Geniet ervan, je hebt het verdiend!”. Ik vind ze allemaal erg leuk. Er zitten nog veel meer tekststempels bij de set en ze zijn erg leuk om op de kaartjes te gebruiken. De bloemen zijn gedoodeld en ingekleurd met copic markers en gelpennen. De steeltjes zijn van een restje scrappapier.

handgemaakte-wenskaart-deezy-art-005

 

En tot slot

De laatste verjaardagsgroet is wel heel fleurig geworden. Ik vind dat wel leuk die contrasterende kleuren op een kaart. Dit kaartje is met een tekstje van een setje van DoCrafts. Altijd handig om in huis te hebben. De vogels heb ik geschetst en ingekleurd met aquarel verf en vervolgens met een witte gel pen de vleugeltjes bewerkt.

%d bloggers liken dit: