Hartje voor Valentijnsdag

Het is leuk om zelfgemaakte cadeautjes te geven. Dus daarom zijn we op het werk druk aan het knutselen geslagen voor Valentijnsdag. Op hartjes van papiermachet hebben we servetjes geplakt. Een oude techniek die het nog steeds altijd goed doet. De inspanningen zijn heel laag en de resultaten heel hoog. Zelfs de mannen deden mee dit keer! Mensen maakten ook hartjes voor zichzelf om er vervolgens een foto van een dierbare op te plakken. Je kunt het hartje ook gewoon met design papier beplakken. Zoals die in het voorbeeld met het hartje met de vogeltjes is gedaan. Het hartje met de poesjes erop, zijn servetten die zijn denk ik al zo’n jaar of 20 zeker wel oud. Als ze niet ouder zijn. Ik heb er destijds zo’n enorme stapel van gekocht, dat ik een hele berg meegenomen heb naar mijn werk.

Weet je niet hoe deze decoupage techniek werkt? In het geval van papier mache, zorg ik altijd van te voren dat de ondergrond goed losgepeuterd is en de bovenste laag van de servet helemaal er is afgehaald. Het mooiste is om de afbeelding die je wilt gebruiken, uit te scheuren en niet uit te knippen. Vervolgens verf je de gehele ondergrond met een laagje acryl verf dat mooi bij je servetje past. Ik gebruik altijd de hoofdkleur van het servet, of iets dat er op lijkt, want dan zit je eigenlijk altijd goed. En dan leg je de servet meteen op de natte verf. Ik wrijf het altijd even glad met de servettenlaag die ik eraf gepeuterd heb. Goed laten drogen en eventueel nog een beetje accentueren met een droge kwast en een piepklein beetje verf. En wanneer ik zeg: piepklein beetje, dan bedoel ik ook piepklein beetje. Nog een keer goed laten drogen en dan eventueel vernissen met een laagje medium of vernis.

 

%d bloggers liken dit: