Deezy Art Granny Vest haken

“Granny” vest haken

Ergens vorig jaar ben ik begonnen aan dit vest. Ik zag het patroon in de Simply Haken van 2015 staan. (De uitgaven van 2015 zijn vaak nog na te bestellen op het Wolplein.) Helemaal verliefd was ik erop. En toen ik weer eens dacht, wat zal ik nu toch weer eens gaan haken, dacht ik: tja, waarom niet?! Ik ga dat “Granny” vest voor mezelf haken.

Deezy Art Granny Vest haken
Dat kwam eigenlijk ook omdat ik bij de Zeeman stond met een aantal kleuren wol in mijn handen. En die kleuren paars, zwart, wit en grijs kleurden zo mooi bij elkaar. Daar kreeg ik ook de inspiratie van om dit vest te gaan maken. Ik ben ook vestjes gek. Alhoewel dit bepaald geen vestje is. Zeg maar rustig: vest. Het was dan ook best een monniken werk. Wat een lap zeg! Op een gegeven moment ligt er zo’n enorme deken op je schoot. En dan wordt het wel een beetje warm. Al met al ben ik er dus eventjes mee bezig geweest. Ik heb er dan ook niet continue aan gehaakt. Iedere keer weer wat.

Deezy Art Granny Vest haken

Het haakt wel lekker weg, dus je kan het gemakkelijk onder het televisie kijken haken. Meer een weekend project dus. Heel wat weekendjes zijn er in gaan zitten, dat kan ik je wel verklappen. Het patroon is ook best een beetje aan de ruime kant. Het is een maat, maar het valt heeeeeel ruim. Mijn moeder is hem na mij gaan haken en die heeft meteen maar een paar granny’s minder als uitgangspunt genomen. Ik heb nog zitten twijfelen of ik het niet uithalen zou, want nogmaals, het is een enorm vest geworden. Eigenlijk meer een soort van poncho achtig iets.

Deezy Art Granny Vest haken

Maar nu is het af en heb ik weer wat om te showen! Hoop dat je het mooi vindt.

Deezy Art Granny Vest haken

%d bloggers liken dit: