Deezy Art - Deezy Art - Makkelijke paashaas breien

Een makkelijke paashaas breien

Deezy Art - Deezy Art - Makkelijke paashaas breienVoor de kliniek vond ik dit leuke en hele gemakkelijke patroon van een paashaas. Het is gebreid in ribbeltjes en je kunt hem zo groot en breed maken als je zelf wilt. Echt recht toe recht aan. Voelt iemand zich geroepen om allerlei vreemde steken en patronen te breien: dat kan natuurlijk ook. Maar voor de echte beginnende breiers is het devies: gewoon rechte ribbels breien!

Je breit een vierkante lap. Ik adviseer een steek of 30 hooguit 40 op te zetten. dat hangt een beetje van de wol af. Het is mooi als je ongeveer 20 centimeter breedte hebt. Dan brei je ook 20 centimeters hoog, zodat je een mooi vierkant lapje hebt. Meer hoef je niet te breien.

De rest van de instructies vind je op deze uitgebreide foto tutorial,  hier.

Op de kliniek hebben we er heel wat gemaakt met de pasen verleden jaar. Het was bij de konijnen af: iedere dag kwam er wel een haasje bij. De een nog snoeziger dan de ander!

Deezy Art - Paashaas breienHet is een bijzonder leuk projectje om je kinderen te leren breien of om allerlei restjes op te maken. En natuurlijk hartstikke leuk om als kado te geven.
Echt een aanrader voor beginners dus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deezy Art Paashazen breien

 

%d bloggers liken dit: