Een leuke poes haken

Deezy Art Poes haken

Laat ik eens een leuke poes haken

Op MyKrissieDolls kwam ik een patroon tegen van deze poes. Tja, ik moest hem gewoon zelf ook maken. Soms heb je dat wel eens. Dan zie je wat en dan moet je het gewoon ook maken. Ik heb dat wel eens in ieder geval. En toen dacht ik op een dag: wat zal ik nu weer eens gaan doen? Ja, laat ik deze leuke poes haken! Deezy Art Poes haken

Gewoon omdat het zo leuk is om te doen

Want ik moet toch iets te haken hebben! Gewoon omdat het zo leuk is. Of misschien zelfs wel verslavend! Nou ja, kan mij het schelen! Altijd  beter dan in je nakie drugs aan kleine kinderen verkopen, toch?! En dit is gewoon een leuke poes. Waar we vast wel weer iemand mee blij kunnen maken. Zo gezegd, zo gedaan.

Ik ging dus aan de slag. Ik had nog wat restjes grijs en witte wol. En een plukje roze voor het neusje. Allemaal restjes dus. Mooi om weer eens wat restjes wol weg te werken. Je moet dan wel een beetje oppassen dat de wol die je gebruikt, een klein beetje dezelfde dikte heeft. En wanneer je het als kraamcadeautje wil weggeven, zou ik zelf liever geen wol gebruiken. Dan zou ik weer liever katoen gebruiken. Omdat baby’s er aan kunnen gaan sabbelen. En dat vind ik met wol niet zo’n fijn idee: al die pluizige draadjes in de mond. Voor grotere kinderen kun je natuurlijk wel wol gebruiken. Tenzij je een groot kind hebt, die overal op sabbelt. Dan weer niet natuurlijk. Maar goed.
Toen het koppie af was, kreeg de poes al meteen sjans. Want zoonlief riep meteen: “hebbe!”

Deezy Art Poes haken

Op je tellen letten

Hoe kleiner, hoe fijner. Zou het recht toe, recht aan gehaakt zijn, dan ben je zo klaar. Maar is dat is valse schijn. Want juist omdat het zo klein is, is het tellen geblazen. Niet echt een karweitje, voor mij dan, om even onder een gezellig televisie programma te doen.Deezy Art Poes haken

Het resultaat mag er zijn!

Maar goed, het resultaat mag er zijn. En ging het maar zo gemakkelijk met alle asieldieren, want de draadjes waren nog niet afgehecht of de poes verhuisde linea recta naar de zolderkamer van zoonlief. Nou ja, wel weer eer van mijn werk natuurlijk !

 

Deezy Art Poes haken