Dolletjes

Deezy Art
Deezy Doll

Deezy Art – Doll – december 2013

Mijn eerste gebreide pop is af. Ze is erg leuk geworden. Al zeg ik het zelf. Ze is helemaal gebreid, behalve de sieraden natuurlijk. En het gezichtje, de ogen en haar mond, is van vilt.

Er zijn al kapers op de kust, die deze jongedame willen kidnappen. Maar deze pop houd ik voor mezelf. Ik vind het erg leuk om poppen en knuffels enzo te maken. En er is altijd wel iemand blij mee.

Bijna iedereen roept bij het zien van deze pop, “ze heeft jouw ogen…” De oogjes heb ik namelijk eerst op vilt uitgetekend en met acryl verf bijgewerkt. Ik had een en ander nog willen afwerken met borduursteekjes. Maar door de acryl en de lijm, is het vilt zo hard geworden, dat er met een naald niet doorheen te komen is. Dus ik laat het maar zo. De volgende keer moet ik daar iets anders voor verzinnen.

Het patroon komt uit een boekje van de Zeeman! Heel leuk. Het is gemakkelijk te breien. Er staan ook nog allerlei kleertjes in om te breien en er staat nog een patroon in van een andere pop. Die ga ik ook maken. Wordt dus vervolgd….!

Deezy Art Doll
Deezy Doll