Deksel voor glazen pot haken

Deezy Art Deksel voor glazen pot haken

Mijn man krijgt wel eens het lazerus van mijn “malle Pietje syndroom”. Naast “het jeukende handen syndroom” lijd ik dus ook aan het “malle Pietje syndroom”. Dat houdt in dat ik in bijna alles potentieel knutselmateriaal zie en dus eigenlijk bijna niets weg kan gooien. Heel kwalijke zaak. Vooral met glazen potten heb ik dat. Daar kan je zoveel mee. Of je nu je kwasten erin bewaart of je maakt er een leuk cadeautje van.

Deezy Art Deksel voor glazen pot haken

En omdat in februari mijn schoonzusje jarig is, wilde ik graag een gezellige snoeppot haken om haar cadeau te doen. Een met heel veel roze en hartjes: daar is ze dol op!

Heb wat restjes katoen gebruikt en een circel gehaakt net zo lang dat deze op de deksel van de pot haken. Hoe doe je dat een circel haken?

Ik begin met 4 lossen. En haak dan in de laatste losse een halve vaste. Markeer deze vaste met een steek markeerdertje. Dan raak je de tel niet zo snel kwijt. Dan haak ik in iedere toer 2 vasten. De volgende toer haak je: 1 vaste, 2 vasten in dezelfde steek. Tot het einde van de toer. En dan de volgende toer: 2 vasten, 2 vasten in de vasten in dezelfde steek. En dan de volgende toer: 3 vasten, 2 vasten in dezelfde steek…
En zo ga je door tot je circel groot genoeg is om de deksel van de pot te bedekken.

Deezy Art Deksel voor glazen pot haken

Wanneer je dat punt bereikt hebt, ga je niet meer meerderen. Maar dan haak je gewoon je toeren, totdat je een mooi opstaand randje krijgt.

Wil je er nog een leuke ruche aan maken? Dan doen je 3 of 4 vaste in een vaste haken.

Je kunt natuurlijk ook stokjes haken. Of dubbele stokjes. Of halve vasten. Wat je zelf mooi vindt.

Strikje erom. Natuurlijk, wat is een cadeautje zonder een strik?! Lekkere hartjes snoepjes uitgezocht. Alle gele hartjes eruit gevist (en op gegeten). En klaar is Klara weer voor vandaag!

Nog meer inspiratie nodig? Google eens op “crochet lid cover pattern“.