Art Journal Tag: “We do not fear the unknown”

Deezy Art Art Journal Tag 3

Even een “Time Out” die heb je soms wel even nodig om je gedachten te verzetten. Vandaag kom ik dan ook helemaal aan mijn trekken want op de webblog van Time Out Challenge wordt met challenge #42, een foto ter inspiratie aangeboden! En soms dan ben je uren aan het denken en krijg je maar geen inspiratie. En soms zie je een foto en dan weet ik meteen wat ik moet maken. Ik dacht nog heel even “zal ik dat wel doen”, maar kwam toch al weer snel op het idee om gewoon maar te gaan maken wat ik in mijn hoofd had. De grote zwarte vogel op de foto inspireerde me enorm en ook de kleurencombinatie kreeg ik niet uit mijn hoofd en ach nou ja, dit is het dus geworden een Art Journal Tag:

Deezy Art Art Journal tag

De quote die ik heb gebruikt luidt:

“We do not fear the unknown. We fear what we think we know about the unknown”.

Oftewel: we zijn niet bang voor het onbekende, maar we zijn bang voor wat we denken te weten over het onbekende. Ja ja, denk daar maar eens over na!

De tag is gemaakt van een heel klein restantje cardstock die ik met waterverf oranje heb gekleurd. Ik heb er met een sjabloon de ruitjes op gestempeld. Had niet gehoeven, dat van die ruitjes. Maar in eerste instantie was het plan om er een “halloween” – ding van te maken. Maar ja, dan ben ik eenmaal begonnen en al doende spookt er weer van alles door mijn hoofd en kom ik uiteindelijk op een heel ander idee uit!
De quote heb ik uitgeprint en in stukjes geknipt, opgeplakt en er lijntjes om heen getrokken. En ik heb gegoogeld op “big black bird” en zo de zwarte vogel gevonden. Eerst wilde ik hem helemaal op de tag hebben, maar dan moest ik het plaatje wel heel klein uitprinten. Toen dacht ik “hij hoeft er natuurlijk ook niet helemaal op”. En zodoende heb ik hem er maar voor de helft opgeplakt. De lintjes zijn gestrikt en vervolgens vastgezet met een knoopje.

Deezy Art Art Journal Tag 2

Ik vind de Art Journal Tag echt super geworden. Vooral omdat hij zo beeldend is van wat er allemaal in mijn hoofd rondspookte toen ik hem aan het maken was! Dat is er nu gelukkig uit. En de tag krijgt dan ook een mooi plaatsje in mijn dagelijkse dingen dagboek!

Oh ja, hier is de inspiratie foto van Time Out Challenge #42:

Spray paint dollar store glass candle sticks black and add pumpkins for Halloween decoration

10 gedachten over “Art Journal Tag: “We do not fear the unknown””

  1. What a beautiful and artsy tag. Love how you have done the sentiment–an especially spooky treatment. Thanks so much for playing along at Time Out.

  2. It is wonderful to hear that out challenge inspired you to create this and that bits really is a wonder. I adore that quote. I am so pleased you shared this with us at TO

  3. Heerlijk om te lezen dat er meer zijn die tijdens het maken lekker van idee veranderen en aan het eind die ideeen ook uit het @systeem@ hebben! Ik vind je tag prachtig geworden en de ruitjes geven er mooi diepte aan! Dank je voor het nemen van wat TIME OUT en meedoen aan onze uitdaging!

    1. En wat heerlijk om te lezen dat “jullie” gewoon NEDERLANDS spreken Gerrina [LOL]. Vond het erg leuk om mee te doen en de foto is erg inspirerend. Dank je wel voor je bezoekje en het achterlaten van een berichtje! Dat vind ik echt leuk!

  4. Wat een mooie tag,so in de herfstkleuren. Mooi die vogel.
    Bedankt voor je commentaar op mijn Craftchaos blog.

Reacties zijn gesloten.