5 gemakkelijke kerstknutsels om zelf na te maken!

5 super gemakkelijke kerstknutsels

5 gemakkelijke kerstknutsels om zelf na te maken!
5 gemakkelijke kerstknutsels om zelf na te maken!

Kerstknutsels om zelf thuis na te maken

Alsof december al niet druk genoeg is, weiger ik toch om maar van alles te kopen. December is bij uitstek het meest geschikt om al het hobby materiaal dat je nog hebt liggen, op te maken aan de Sint en Kerstknutsels! Sinds ik lid ben van pinterest, word ik dagelijks verblijd met honderden, zo niet duizenden superleuke knutsels en inspiratie allertijden.

Ideetjes verzameld van Pinterest

Vandaag was ik eens aan het kijken op mijn pinterestbord omdat ik zin had om wat leuke kerstknutsels te gaan maken. En toen kreeg ik het idee om misschien eens wat van die super leuke pins van pinterest met jullie te delen. Zodat je ook fijn wat te doen hebt in december (dat laatste was een grapje natuurlijk!).

Kerstcadeautjes shoppen
Bron: Natalie Dee.com

Kerstknutsels die voor iedereen makkelijke te maken zijn!

Alle vijf de kerstknutsels zijn niet moeilijk en gemaakt van materialen die je vast wel ergens in huis hebt liggen: ik wel tenminste. Behalve de denne-appeltjes: daarvoor zijn we speciaal naar een tuincentrum gereden vandaag. Wat een ellende! En zeker nog lang geen sprake van: “Vrede op aarde!
Op de terugweg toen we weer naar huis gingen”, was er zelfs een file richting het tuincentrum! Maar gelukkig zaten wij toen al in de auto met een enorme zak oliebollen. En die waren lekker…….. mmm. Heel erg vreselijk lekker!
En natuurlijk nog een tas vol met…, tja hoe zullen we het noemen… In de winkel zag het er in ieder geval allemaal heel erg uit alsof we het echt heel dringend nodig hadden. Bij thuiskomst bleek dat we, waar we eigenlijk voor naar het tuincentruim wilden, helemaal “vergeten” te zijn. Behalve de denne-appeltjes dan. En kunst waxinelichtjes. Ook erg handig om op voorraad te hebben!

Enfin, de kerstknutsels, hier komen ze:

(Wanneer je op de afbeelding klikt of op de titel van het knutsel werkje, dan word je meteen naar de website toegebracht waar de hele beschrijving kunt vinden. Wel vaak in het engels!)

1. Uiltjes van denne-appeltjes die je in de boom kunt hangen

Zijn ze niet snoezig deze uiltjes? Klein restje vilt en een denne-appeltje. Lijm niet vergeten en klaar is Klara!

Bron: Liagriffith.com

 

2. Kerstlichtjes in een glazen pot

Ik vind ze zo super leuk deze sneeuwman kerstlichtjes! Ze zijn gemaakt van oude glazen potten, beschilderd met wat acryl verf en natauurlijk versierd met een enorme strik. Veel bruine bonen eten dus de komende dagen!

Sneeuwmannen lichtjes
Bron: www.amazinginteriordesign.com

 

3. Sneeuwmannen van oude sportsokken

Helaas kon ik via Pinterest niet achterhalen wie de originele poster van dit idee is. Maar ik wilde hem jullie toch niet onthouden. Wie heeft er nou geen losse sokken ergens liggen…? Mmmm normaal heb ik echt een hekel aan rondslingerende losse sokken. Maar voor nu, wil ik het wel eventjes door de vingers zien……

Sneeuwmannen van oude sportsokken
Bron: onbekend

 

4. Kerstboom plantestekers

Heb je nog ergens een oud boek liggen of oude bladmuziek? Knip die in de vorm van een kerstboom, vervolgens een saté-prikkertje er door heen, sterretje erop en voila voor in je kerststukje. Ikzelf prik al mijn planten altijd helemaal vol met de kerst omdat ik alle versiersels uit alle kerststukjes door de jaren heen bewaar in een grote doos bij de kerstspullen.

Kerststukjes maken met oude boeken
Bron: www.hometalk.com

 

5. Gerecyclede pinquins voor in de boom!

En deze zijn helemaal leuk. Heb je nog ergens een oude gloeilamp liggen? Geef ze dan een make-over met wat restjes verf. Met het lijmpistool een koordje eraan en je hebt superleuke gerecyclede kerstballen!

Kerstballen van gloeilampen
Bron: Learningenglish-esl.blogspot.nl

 

Mocht je er geen genoeg van krijgen: op mijn pinterestbord heb ik nog veel meer leuke en gemakkelijk kerstknutsels staan!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: